88 mérföld óránként
88merfold logo

Három csávó dumál filmekről meg mindenféle dolgokról, a világról és ami mögötte van, avagy a filmes podcast, nem csak filmekről.

 1. Thumb 1557070315 artwork

  E37 - New York, New York

  Tony New York-ban járt üzleti úton, mi pedig tátott szájjal hallgattuk az élménybeszámolóját. Beindult a blockbuster szezon: Star Wars teaser, Végjátékukhoz érkeztek a Bosszúállók és már javában zajlik a csata Deresért, azután pedig a trónért a Trónok Harca utolsó évadában. Láttuk az új Hellboyt, az Így neveld a sárkányod harmadik részét, Csabi pedig újranézte a Moont a Mute miatt. Sorozatok közül ebben a hónapban a Fleabag, a Killing Eve, az American Gods, a Star Trek Discovery 2. évada és az After Life került terítékre. Jó szórakozást!

 2. Thumb 1553813298 artwork

  E36 - Mink

  Márciusi adásunkban spoileresen körbejártuk és próbáltuk megfejteni a Mi (Us) összes apró kis rejtett vagy éppen nyilvánvaló utalását, utaztunk Dániába, Svédországba, Angliába, és az új bejelentések kapcsán Apple-öztünk is.

 3. Thumb 1551364300 artwork

  E35 - Wombasztikus epizód

  Mivel Tamásunk hazalátogatott Angliából, másfél év után újra egy légtérben sikerült felvennünk egy adást. A szokásosnál talán többet beszélünk magyar filmekről, nem csak aktuálisakról, megemlékezünk a nemrégiben elhunyt Andy Vajnáról, majd a klasszikus Netflix-es sorozatajánlónkkal és random hülyeségekkel zárunk. Jó szórakozást!

 4. Thumb 1547846460 artwork

  E34 - Neoprűdéria haladóknak

  Ötödik évadunk szezonnyitójában véletletlenül elkezdünk pénzügyekről, hitelekről beszélgetni, majd kitárgyaljuk a Netflix indokolatlanul nagy port kavaró B-filmjét, a Bird Box-ot. Az adás közepére picit leszállunk a mélybe és megpróbáljuk megfejteni a világot, annak nehéz morális kérdéseivel együtt, a magunk módján, de Disney-zünk és sorozatajánlunk is, mint mindig. Jó szórakozást!

 5. Thumb 1545442517 artwork

  E33 - Kis karácsony, grincs karácsony

  Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a podcast adásom? Ki hát! Évadzáró epizódunkban csapongunk a filmek, a tévé és a szokásos mindennapi témák között: ajándékozás, Konzolkarácsony, Grincs remake, Lion King remake, viszont a Sicario 2 már kevésbé remek. Ruben Brandt, a magyar animációs film, amely bekerült a legjobb 25, jövő évi Oscar-díjakért induló animációs filmek közé. A Spider-Man viszont egyikünk szerint már most megnyerte az évet. A Searching-ben John Cho a White Castle helyett ezúttal a lányát keresi mindenféle okoseszközön keresztül, míg a The Ballad of Buster Scruggs-ban a Noel testvérek mutatnak be hat keserédes történetet a hanyatló vadnyugatról.

  12 hónap 11 epizód - köszönjük a figyelmet, találkozunk 2019-ben!

 6. Thumb 1541540666 artwork

  E32 - Nem mind arany, ami visszahozza a kézigránátot

  Bepótoltuk az utóbbi pár hét / hónap filmes termését és alaposan kiveséztük őket. Ebből az adásból megtudhatod milyen lett Liza, a nyomozótündér, mennyire fénylik az Aranyélet befejező évada, Rami Malek milyen volt mint Freddie Mercury vagy Nicolas Cage visszatérése a Mandy-ben, hogyan is volt az a kemény este az El Royale-ban és hogyan jutott el Armstrong a Holdra musicalek nélkül.

 7. Thumb 1537734717 artwork
 8. Thumb 1533759069 artwork

  E30 – Mennyi? 30!

  Több, mint három és fél éve már, amikor Csabi akkori albérletében összegyűltünk hárman és először megnyomtuk a felvétel gombot. A 30. epizódunkat nosztalgiázással nyitjuk és áttekintjük, kivel mi történt azóta. A Disney kirúgta James Gunnt, felháborodtunk. Ennek az okait és következményeit fejtgetjük, illetve feltesszük a kérdést, vajon milyen felelőségekkel jár, ha megosztunk valamit a közösségi hálóban. Ezután Csabit vesszük rá, miért nézze tovább a Westworld-öt, kicsit "bezombolunk", megint előjönnek gyerekkorunk kedvenc animációs sorozatai, mint az előző adásban. Megfejtjük az új Micimackó-film háttértörténetét, beszélgetünk az emberi lélekről, kapcsolatokról és a világról, ami reményeink szerint a bezárkózás helyett egyre inkább az empátia felé száguld. Gratulálunk az Apple-nek, hogy első amerikai cégként átlépte a trilliárdos küszöböt, majd végül autósmozi ajánlóval zárunk. Kellemes szórakozást!

 9. Thumb 1531868617 artwork

  E29 - Hihetetlen családi örökségek

  Ebben a hónapban két családot mutatunk be a ló két oldaláról, de valójában az egyik már ismerős lehet korábbról: az Örökség egy kisköltségvetésű fesztiválhorror, míg A hihetetlen család a 2004-es klasszikus Brad Bird-film folytatása. A két film hatására megidézzük gyermekkorunk néhány rémálmokat okozó rajzfilmjét, majd a Disney Infinity kapcsán belemegyünk a gyűjtőszenvedély jövőjébe is. Online videótéka tartalmakkal zárjuk az adást: a Netflix az Atypical-lal és az iZombie-val képviseli magát, aztán beszélünk kicsit az Amazon Prime-ról is. A legvégén pedig újrakezdjük a The Endless-szel, ami az előző adásban említett Spring rendezőinek legutóbbi filmje.

 10. Thumb 1529523824 artwork

  E28 - G.D.P.R. kalandok szólóban

  Na, ki nem idegelt még benneteket szanaszét az utóbbi hetek legyűlöltebb rövidítésével? Szívesen. Fejtegetjük egy kicsit mi ennek az egésznek az értelme, milyen élmény a fejlesztői oldalról és egyáltalán látszik-e már a hatása? Mikor lesz majd luxus a privacy?

  Volt Apple keynote is a szokásos júniusi WWDC (fejlesztői) konferencián, arról is ejtettünk néhány szót. Hová lett a WOW-faktor? Mit tenne most Steve Jobs? És mihez kezdünk majd kiöregedett webfejlesztőkként?

  Akik a filmek miatt hallgatnak minket természetesen azok sem maradnak hoppon: kiosztjuk a Solót, az Isle of Dogs-ot és a Jurassic World 2-őt, de elővesszük egyik régi kedvencünket, a Springet is. Végezetül VR-morzsákkal zárjuk az adást. Jó szórakozást!

 11. Thumb 1526971024 artwork

  E27 - A nagy lila galaxispusztító dubstep fegyver

  Májusi adásunkban a legnagyobb szeletet pár hónapos kihagyás után újra a Marvel Filmuniverzum szakította, azon belül is a harmadik fázis záróakkordját vettük mikroszkóp alá. De beszéltünk az amerikai Office-szal befutott John Krasinski első filmes próbálkozásáról, ami egybehangzó véleményünk alapján az utóbbi idők legnagyszerűbb borzongása. Egy mondatban összefoglalva: Hang nélkül végigültük a Végtelen háborút, amiben nem volt Rick & Morty, de még így is Happy-k vagyunk!

 12. Thumb 1523310976 artwork

  E26 - Ready Player 88

  Ehavi epizódunkat élménybeszámolókkal kezdjük Norvégiából és Nizzából, majd a szokásos filmkritika egyveleggel folytatjuk: felültünk többek között a Ready Player One nosztalgiavonatra, az Annihilation kapcsán megpróbáltuk megfejteni a megfejthetetlent, újra megidéztük Taika Waititi-t a Thor: Ragnarok kapcsán, a magyar filmeket pedig ezúttal a Lajkó - Cigány az űrben képviseli.

 13. Thumb 1520847541 artwork

  E25 - Megérteni az Oscart és az esportot

  A 90. Oscar Gála és nőnap után néhány nappal jelentkezünk idén harmadszor, így természetesen az idei díjazott filmeken megyünk végig, majd teljesen váratlanul elkezdünk gamingről, esportról, konzolos és PC-s játékokról beszélgetni, személyes emlékeket is érintve.

 14. Thumb 1518269705 artwork

  E24 - AkKOJOTcakát!

  Havi közös kis szeánszunkban azt fejtegetjük, mikortól lesz felejthető egy film, meg egyáltalán mi az emlékezetes film titka? Együtt örülünk a Testről és lélekről Oscar-jelölésének és pár szóban kifejtjünk véleményünket a Kojot körül kipattant Filmhét-botrányról is.

 15. Thumb 1516561953 artwork

  E23 - "Jelentem, esik!"

  Új év, új kezdetek! Nagy lelkesedéssel visszatért hármasfogatunk és ezúttal arra is magyarázatot adunk, miért kezdtük el egymástól több kilométer távolságra felvenni az adásokat. Emellett beszélünk Angliáról, az utolsó jedikről és egy rakás egyéb filmről - mint ahogy az egy tisztességes 88 mérföld adásban általában lenni szokott. Készen álltok?

 16. Thumb 1505942726 artwork

  E22 - Na, ezt is túléltük!

  Cinefest élmények, Apple keynote kivesézés, a "survivalism" koncepciójának körüljárása, sok-sok friss filmélmény és váratlan hülyeségek. Szóval tudjátok, olyan 88 mérföldes adás.

 17. Thumb 1500230581 artwork

  E21 - Hazatérés

  Hosszú-hosszú kihagyás után ismét visszatértünk és újabb 2 órában elemzünk ki egy rakás filmet a közelmúltból. Ezúttal új felvételi technológiával is kísérletezgettünk: a podcast történetében először egymástól több kilóméter távolságban ültünk a saját számítógépünk előtt (ezt brit tudósokkal közösen fejlesztettük ki).

 18. Thumb 1490867346 artwork

  E20 - Merőleges valóságok

  A két hónap várakozásért cserébe 2 óra maratoni filmelemzést kaptok tőlünk! Márciusi adásunkban többek között szóba került az Oscar-gála, a Szépség és a szörnyeteg és egy régi tartozásunkat is törlesztettük: Rogue One kritika!

 19. Thumb 1484869689 artwork

  E19 - Bla Bla Land

  Immáron harmadik szezonját kezdi kicsiny podcastünk és mivel tavalyra feleannyi epizód jutott engesztelésképpen 18 (!) minikritikával nyitjuk az évet. Ezen kívül szóbakerül a CES és a technológia mindennapi életünkben.

 20. Thumb 1484870215 artwork

  E18 - A nagyon hosszú adás, amiben elspoilerezzük az Arrivalt

  Egy ekkora szünet után mi lehetne stílszerűbb, mint az Érkezés című filmről beszélgetni egy nagyot? Meg persze rengeteg más filmről, sorozatról és a világ történéseiről, amik hatottak ránk az elmúlt hónapokban.

 21. Thumb 1472425072 artwork

  E17 - !!! Még ne élesítsd !!!

  Avagy "a mi sosem tűntünk el, csak megadjuk a módját az érkezésnek" adás, amelyben egy tucat film kritikáját pótoljuk meg pokémonozunk is egy kicsit. Jó újra itt, srácok!

 22. Thumb 1462268493 artwork

  E16 - Csapjunk a Hurok közé!

  Több, mint 120 percben értekezünk a Deadpoolról, a Batman v. Supermanről, a Zootropolisról, a Cloverfield Lane 10-ről, a Hurokról, a Csokoládéról, a Brooklynról, a Conjuring 2-ről és a 11.22.63 tv-sorozatról. Emellett szó esik az iPhone SE-ről, a titkosítási mániáról, böngészőkről és a Screening Room nevű startupról, amely a mozipremierrel egy időben hozná el a filmeket az amerikai otthonokba.

 23. Thumb 1457651853 artwork

  E15 - Oscar fiai

  E havi fő témánk természetesen az Oscar-díj, alaposan átrágtuk magunkat a jelölteken és a díjazottakon. Szokásos csevegésünket most inkább a komolyabb témák uralják, mint például a szexuális ragadozók, az informatikus hiány Magyarországon vagy az online biztonság (divatosabb nevén a privacy). De szót ejtünk néhány filmről is, amiket volt szerencsénk látni: Ávé Cézár!, a Steve Jobs és a ... oké, mostanában nem volt időnk mozizini. De a március ebből a szempontból kemény hónap lesz!

 24. Thumb 1454489310 artwork

  E14 - Star Wars Extravaganza

  Második évadunkat pont azzal kezdtük amivel az elsőt: naná, hogy a Star Wars-szal! Szám szerint tizennegyedik adásunkban az ébredő hututututu mellett - szigorúan a magyarországi premierekdátumokat figyelembevéve - listáztuk a tavalyi év legjobb és legrosszabb filmjeit, de szóba került a budapesti taxisok sztrájkja az Uber ellen és beszéltünk a végre itthon is elérhető Netflixről.

 25. Thumb 1451645164 artwork

  E13 - Évadzáró epizód

  Első évadunkat egy kissé komolytalan, folyamatosan témák között lavírozó epizóddal zárjuk. Átfutunk a Jessica Jones-on, a Fargo-n, M. Night Shyamalan új filmjén, a The Visit-en, a karácsonyi tweeteken és lánykérős Facebook posztokon, beszélünk társasájátékokról és azt is megtudhatjátok, mi hajtja a Transformereket. Januárban két epizóddal jelentkezünk: az első hetekben egy utószilveszteri kiadással az elmúlt év kihagyott jeleneteiből (csak gyűjtőknek!), illetve a hónap végétől átállunk a fix havi megjelenésre. Mindenkinek boldog új évet kívánunk!

 26. Thumb 1450188926 artwork

  E12 - Az ogre és a kartell

  Rengeteg témánk gyűlt össze: beszélgettünk a jogosítványról és az autóvezetésről, a Metro 2033 című könyvről, Johnny Depp új filmjéről, a Fekete miséről, szóba került a Terminator Genisys, Az éhezők viadala befejező epizódja, a Sicario és a világpremierhez közeledve természetesen - már megint - felhoztuk a Star Wars-ot. Ezen felül Shrek, a musical, konzolok és televíziók, meg a nem létező privacy-nk. Nézd meg az adás alatt készült, összevágott videónkat is a YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=AN78vyOpthQ

 27. Thumb 1447373095 artwork

  E11 - Marsi botanika haladóknak

  Tizenegyedik adásunkban a szokásosnál is komolyabbak vagyunk: szó van itt az alvásciklusokról, a gyerekkori zaklatásról (nyugati nevén bullying), a slam poetry-ről, a full stack developer szavak értelméről, hosszabban beszélünk A marsi c. könyvről és annak adaptációjáról, előkerül ismét a Harcosok klubja, az ISIS és Észak-Korea is. Zárásként kibontunk néhány összeesküvés elméletet, de szigorúan a legszórakoztatóbbakat. Tartsatok velünk!

 28. Thumb 1445447593 artwork

  E10 - Vissza a jövőbe különkiadás

  A 10. jubileumi adásunkat teljes egészében a Vissza a jövőbe c. filmnek szenteltük, amelynek második, jövőben játszodó epizódja immáron teljes egészében a múltban játszódik. Jártunk az évfordulós vetítésen a budapesti Corvin moziban, átbeszéltük ki-mikor találkozott először a filmmel, milyen volt újranézni, miért meghatározó, mi valósult meg belőle az elmúlt 30 évben, illetve megemlítünk egy padlásra való érdekességet és rejtett utalást is az első filmből.

 29. Thumb 1441920430 artwork

  E09 - Avagy az ehetetlen küldetés és egyéb nepáli népdalok

  Kilencedik, "majdnemjubileumi" adás, amelyben beszéltünk a Sense8-ről, a Trainwreck-ről, a Netflixről, a Mr Robotról, Tom Cruiseről és a Mission: Impossible franchise-ról, meg a Fantasztikus Négyesről (amit amúgy nem láttunk). De szakmáztunk hosszan a Flashről, az Apple Musicról és a technológiai szingularitásról, illetve néhány nyávogás erejéig bemutatkozott Tony macskája, Sophie is. Bonus track a végén!

 30. Thumb 1438841465 artwork

  E08 - Tömör Tony és a migráns minyonok

  Ha létezik olyan, hogy leghosszabb ideig vágott adás rekordja (13 nap), akkor azt mi most megdöntöttük: természetesen semmi köze nem volt a tartalomhoz, egyszerűen így alakult. Ebben az adásban a Minyonok volt a fő téma, de visszatérünk még az Agymanók előtt látható Láva c. kisfilmre is. Kicsi Star Wars, aztán megemlékezünk a Szellemirtókról, a seaquest DSV-ről és Haás Vander Péterről is. Egy aktuális (és egyben sokkoló) hír kapcsán szóba kerülnek az Asylum filmek, a rossz filmek meg a Voices és az It Follows, amik végülis annyira nem is rosszak.

 31. Thumb 1435878610 artwork

  E07 - Egy legénybúcsú lézerraptorokkal

  Ezúttal rengeteg témánk akadt: kipróbáltuk milyen lasertagelni, ültünk sörbiciklin, láttuk az Agymanókat, a Jurassic World-öt és a Fight Club újravetítést, de beszélgettünk a Pixarról, Tony LG okosórájáról, Szellő Istvánról, a nextgen konzolokról és kisorsoltuk az előző adás csincsilláit is. FIGYELMEZTETÉS: Ez az epizód rengeteg szóviccet tartalmaz!

 32. Thumb 1435872376 artwork

  E06 - A nagy Applezód

  Tegnap keynote volt a WWDC-n, vagyis az Apple szokásos fejlesztői konferenciáján, mi pedig mindhárman fejlesztők vagyunk így adta magát, hogy a műsor történetében másodszor is gigahosszan értekezzünk a megacégről. Átnéztük milyen újdonságok várhatók majd az OSX-ben, az iOS-ben, iPad-en, iPhone-on meg a Watchon, vajon milyen lesz az Apple Music, és közben ide-ode csapogunk egyéb kapcsolódó érdekességek között is. Az adást egy majdnem ilyen hosszú filmesztétai rovattal zárjuk, ahol többek között olyan filmeket vettünk górcső alá, mint a San Andreas, a Holnapolisz, a Kung Fury vagy a Budapesten forgatott A kém. Az adás végén az előző adásban beharangozott nyereményjátékot hirdetjük ki, amit úgy tűnik senki sem vett komolyan. De mi nem adjuk fel!

 33. Thumb 1435872231 artwork

  E05 - Visszatérős, marveles, fesztiválozós adás

  Mea culpa! Elsőként elnézést kérünk, amiért néhány hétre eltűntünk (a DeLoreanben nem is tűnt olyan soknak), azután majdnem egy órát szentelünk a képregényfilmeknek és a Marvelnek, körbejárjuk a konkurenciát és a televíziós mellékszálakat. Végül belekóstolunk egy kicsit a közelgő és elmúlt (gasztro)fesztiválokba és az ezekkel járó életérzésbe, végül pedig egy különleges nyereményjátékkal zárjuk az adást.

 34. Thumb 1435872120 artwork

  E04 - Egy Uberkirály, paranormális adás

  Teljesen indokolatlanul kitalálunk egy Harry Potter előzménysztorit, majd a közelgő reboot alkalmából alaposan kitárgyaljuk az X-akták jelenséget, ebből pedig átkötünk egyéb ikonikus sorozatokra is. A taxisok felháborodásán keresztül elemezzük kicsit az új, közösségi közlekedési formákat, az Ubert és a Wundercart. Az Amazon Cloud Drive megjelenése miatt kivesézzük a felhőszolgáltatásokat és a Spotify-t, majd váratlanul lakberendezési tippeket adunk.

 35. Thumb 1435870848 artwork

  E03 - A harmadik Chappie-zód

  Először rávettük Csabit, hogy köszönjön - köszönt. A héten megnéztük és imádtuk Chappie-et, akit viszont mindenki más utál, ezért igyekeztünk megfejteni a jelenséget. Ezután nekiestünk a hétfői Apple Eventnek, beszélgetünk Macbookról és a Watch létjogosultságáról, végül az adás felvétele közben beérkezett olvasói kérdésekre válaszolunk.

 36. Thumb 1435870822 artwork

  E02 - Az indokolatlanul komoly adás

  Elsőként a Liza, a rókatündért vesszük górcső alá, majd elkalandozunk kicsit a mai magyar filmek világában, beszélünk a Doom selfie modjáról, a Facebook Legacy Contact szolgáltatásáról, a Kingsmanről, a korhatárbesorolásról és szülők felelősségéről, végül a Better Call Saul-lal és az új Alien filmmel zárjuk az adást.

 37. Thumb 1435870275 artwork

  E01 - Avagy miért nem csak filmes podcast vagyunk

  Az első hivatalos adás, amiben végre bemutatkozunk, közösen megtaláljuk a podcast nevét, ajánlunk néhány animációs sorozatot, beszélünk a Superbowlról, az amerikai ünnepekről, a Turing-tesztről, atombombákról, Skynetről, és persze mindezeken keresztül számtalan fontos filmről is.

 38. Thumb 1435870308 artwork

  E00 - Az elveszett pilot epizód

  Az első pilot epizód teljesen véletlenül csak a filmek körül forog. Előveszünk néhány remek filmet 2014-ből, és néhány rosszabbat is, kicsit Star Warsozunk, mert muszáj, de felületesen kapargatjuk a hazai bluray forgalmazást is.

Back Home